Vijesti

Sarajevo: Uhapšeno 17 policajaca zbog korupcije

Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela

U toku je akcija Dar 1 tokom koje je uhapšeno 17 policajaca, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

“Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBIH (Zloupotreba položaja ili ovlasti)”, navedeno je iz Tužilaštva KS.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva.

Izuzeti su određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Slobode je lišeno 17 policijskih službenika i nad istima se provodi kriminalistička obrada. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo”, saopćeno je.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije