Vijesti

SIPA u Posavini hapsi veterinarske inspektore: Kamione s mesom propuštali bez pregleda

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče (29.09.) su, u saradnji sa brčanskom i posavskom policijom, proveli akciju kodnog naziva Indi, u kojoj su uhapšene tri osobe koje se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

– Tokom akcije pronađen je i oduzet veći broj mobitela i SIM kartica, veća količina gotovog novca, automatska puška kalibra 7,62 mm, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH – kazao je portparol ove policijske agencije Luka Miladinović.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su uposlenici Kancelarije za veterinarstvo BiH, zaposleni na Graničnom prijelazu Orašje.

Sumnjiče se da su za određeni novčani iznos preko granice propuštali kamione sa uvezenim mesom, bez da su izvršili pregled.

Prilikom pretresa, pripadnici SIPA-e pronašli su i oduzeli više od 50.000 eura i 12.000 dolara, a za koje se sumnja da potječu iz krivičnog djela.

Više detalja o rezultatima akcije bit će saopćeno po okončanju aktivnosti na terenu, najavljeno je iz SIPA-e.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije