Vijesti

Špirić osuđen na godinu robije

Sud BiH izrekao je 13.10. presudu Milanu Špiriću koji je oglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, te izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju se precizira da je optuženi Špirić kriv, nakon što je sa pravosnažno osuđenim H.N. a posredstvom Ljiljane Stjepanović ponudio informantu “Fanatikos” uvoz robe komercijalnog karaktera iz Njemačke na carinsko područje BiH preko graničnog prelaza “Gradiška”, te nije sprovodio odgovarajući postupak carinskog nadzora nad robom koja se uvozi i bez plaćanja propisanih uvoznih dadžbina.

Milan Špirić je uhapšen u akciji “Brend” koju je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sprovela početkom prošle godine na graničnim prelazima Gradiška, Šamac i Orašje.

Hamdija Nizandžić je ranije sa Tužilaštvom BiH sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg mu je izrečena kazna od godinu zatvora, kao i sporedna novčana kazna od 6.000 KM.

U okviru akcije kodnog naziva “Brend” SIPA je prošle godine uhapsila 11 lica, carinskih radnika na graničnim prelazima Gradiška, Šamac i Orašje, a zbog sumnje da su počinili krivična djela primanja dara ili drugih oblika koristi.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije