Vijesti

DiCaprio ponovno prozvao Novalića: “Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada poduzmu pravne korake kako bi zaštitili rijeke iz Albanije stižu obećavajuće vijesti”

Oskarovac Leonardo DiCaprio ponovo je prozvao federalnog premijera Fadila Novalića i Vladu FBiH zbog gradnje malih hidroelektrana.

DiCaprio se na Instagramu osvrnuo na pozitivne vijesti iz Albanije gdje će područje rijeke Vjosa biti proglašeno nacionalnim parkom. To je potaknulo slavnog glumca da još jednom podsjeti na nemar vlasti u BiH.

“Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada u Bosni i Hercegovini poduzmu pravne korake kako bi zaštitili rijeke, plavo srce ove zemlje, od daljeg uništavanja izgradnjom malih hidroelektrana, iz Albanije stižu obećavajuće vijesti. Vjosa, jedna od posljednjih velikih europskih divljih rijeka, mogla bi biti spašena”, napisao je DiCaprio.

Podsjetio je da je albanski premijer Edi Rama 25. rujna ove godine izvijestio da je projekt izgradnje brane Kalivac odbijen, te da će to područje postati nacionalni park.

“Nacionalni park Vjosa Wild River postao bi najveće europsko mjesto za očuvanje rijeka. Prostirao bi se na nekoliko stotina kilometara i štitio stotine, pa čak i tisuće biljnih i životinjskih vrsta, poput europske jegulje i nedavno otkrivene Vjosa kamene muhe”, dodao je Dikaprio.

Otvaranje jednog ovakvog parka je veliko postignuće za Albaniju, istaknuo je DiCaprio.

“Radujem se dobrim vijestima o konkretnim akcijama za trajnu i potpunu zaštitu rijeka u Bosni i Hercegovini, Albaniji i ostatku balkanske regije”, zaključio je glumac.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije