Vijesti

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv Behrovića zbog davanja dara

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Emina Behrovića, rođenog 1984. godine u Tutinu, državljanina Srbije, koji se tereti za davanje dara policijskom djelatniku Granične policije BiH, radi olakšavanja i ubrzavanja pasoških i drugih kontrola prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi se tereti da je, prilkom dolaska na granični prijelaz na aerodromu Sarajevo, letom iz Istambula, prošao pasošku i carinsku kontrolu, te policijskom djelatniku Granične policije BiH, dao iznos u protuvrijednosti od oko 150 KM, kako bi olakšao i ubrzao pasoške i druge kontrole za svog poznanika, B.E. državljanina Turske, koji je bio zadržan u službenim prostorijama pasoške kontrole, radi provjera okolnosti njegovog dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi se tereti da je, službenoj osobi u institucijama BiH, uručio dar da za drugu osobu u okviru svoje dužnosti, izvrši što bi morao ili ne bi smio izvršiti, čime je počinio kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 2. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije