U fokusu

Vojin Mijatović postavio pitanje da li će četvrtak biti dan pameti ili ludila: Na dnevnom redu NSRS set zakona koji tjera sve građane RS u trajnu međunarodnu izolaciju.”

Potpredsjednik SDP-a BiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović, na svojoj je Facebook stranici upozorio na važnost i moguće posljedice predstojeće sjednice Narodne skupštine RS. "Četvrtak je bitan dan, dan odgovornosti, mi u SDP BiH u Republici Srpskoj smo jasni i glasni, pozivamo i ostale poslanika na odgovornost i mudrost, nismo mi krivi za suicidnu politiku Dodika i njegovih poslušnika, nek plate svoju fakturu mimo leđa građana". Njegov komentar, u nastavku, prenosimo u cjelosti.

U četvrtak Dodik i njegov režim sazivaju sednicu Narodne Skupštine Republike Srpske. Na dnevnom redu je set zakona kojim definitivno stavlja pečat na svoje ludilo i trajno šalje i Republiku Srpsku ali i sve građane u trajnu međunarodnu izolaciju.

Poslanici SDP BiH neće podržati, ni Dodikov izborni zakon, ni referendum, ni pljuvanje po žrtvama genocida u Srebrenici, ni Dodikov zakon o nevladinim organizacijama i stranim agentima. Poslanici SDP BiH neće biti deo poslednjeg čina jedne propale i pogubne politike.

Ono što je sigurno Dodik ima ozbiljan problem sa većinom, veliki broj poslanika vladajuće većine razmišlja o ne dolasku na sednicu u strahu da nakon iste ne završe na crnoj listi. Sigurno je da neće imati podršku ni od ostatka opozicije, bar tako tvrde za sada, ali videćemo.

Isti dan, Dodik planira veliki miting na kom će pokušati da demonstrira silu, ono što se zna jeste da iz Beograda stižu stotine autobusa kao podrška. To je vraćanje usluge za izbore u Srbiji na kojima je Dodik pomogao sa punim autobusima.

Ako bude razuma Dodik bi mogao ostati bez većine, ukoliko ne sledi novi paket crne liste, jedan od njih 30-ak je već spreman i izlazi oko 20. aprila, bar tako tvrde neki izvori.

Četvrtak je bitan dan, dan odgovornosti, mi u SDP BiH u Republici Srpskoj smo jasni i glasni, pozivamo i ostale poslanika na odgovornost i mudrost, nismo mi krivi za suicidnu politiku Dodika i njegovih poslušnika, nek plate svoju fakturu mimo leđa građana.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije