Vijesti

ZAŠTO ŠUTE VIJEĆNICI OPĆINSKOG VIJEĆA JAJCE?

Waterfall in the old town

Ovih dana se pitamo zašto novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Jajce šute kad je u pitanju gradnja MHE na Plivi. Njihova šutnja zvoni.

“Pitanje gradnje MHE na Plivi nije stvar plitkih stranačkih interesa, već individualno pitanja za svakoga od nas. Biti suzdržan ili ćutati na nepravdu znači stati na stranu tlačitelja – u ovom slučaju sumnjivog investitora kojem je bitan profit, a Pliva samo način dolaska do novca”, rekao je aktivista Samir Beharić.

Do sada su se po ovom pitanju jasno očitovali samo stranka Narod i Pravda, vijećnik SBB-a Seđad Muhić i vijećnik SDA Fikret Čančar, dok ostali šute.

“Trebaju znati da su to građani već primijetili. Podrška “ćutologa” neće značiti ništa kasnije, kad otjeramo investitore s Plive. To bi bilo licemjerje, a ne podrška. Pozivamo vijećnike i vijećnice da svoje stavove o gradnji dvije MHE na rijeci Plivi pošalju na redakciju portala JajceOnline na sljedeću e-mail adresu: jajceonline.portal@gmail.com”, istakao je Beharić.

Aktivisti lokalnih NVO će danas (03.12.) ispred hotela “Turist” i sutra (4.12.) u centru grada prikupljati potpise za peticiju protiv gradnje MHE “Elektrobosna” i MHE “Pijavice”.

Oznake

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije