Građanski aktivizam

Završen 10. YouthSpeak Forum, najveći događaj za mlade u BiH

AIESEC je omladinska organizacija koja postoji već 75 godina širom svijeta i djeluje u 104 države, nudeći prostor mladima da se razvijaju i da pozitivno utječu na svoju zajednicu.

U Sarajevu je održan deseti YouthSpeak Forum, najveći događaj za mlade u Bosni i Hercegovini. Cilj je osnažiti mlađu populaciju na putu ka tržištu rada i liderskim pozicijama.

Ovaj događaj prati već uspješne govornike koji iz svog iskustva daju savjete mladima za lični razvoj. Njihovi ciljevi su bazirani na održivom razvoju, a ove godine fokus je bio na ravnopravnosti rodova, održivom ekonomskom rastu i partnerstvu do ciljeva.

“Zaista vjerujemo da smo ove godine postavili dobre ciljeve koji su potrebni našim mladim i našem tržištu rada te da ćemo zasigurno s ovom današnom pričom da uđemo u historiju AISECA i generalno omladinski događaj u regionu”, rekao je Hamza Čengić, potpredsjednik za razvoj poslovanja AIESEC u Bosni i Hercegovini.

AIESEC je omladinska organizacija koja postoji već 75 godina širom svijeta i djeluje u 104 države, nudeći prostor mladima da se razvijaju i da pozitivno utječu na svoju zajednicu.

“Nastala je s ciljem da prvenstveno mladi koji su nakon Drugog svjetskog rata shvatili da su oni ti koji mogu da naprave promjenu u svom društvu odlučili su da naprave neku organizaciju, nešto što će njima pomoći da upoznaju mlade iz drugih sredina kako ne bi ponovo došlo do nekih sukoba jer su vjerovali da je međukulturalno razumijevanje ono što nam treba”, kazala je Lamija Lešo, predsjednica AIESEC u Bosni i Hercegovini.

Kao dugogodišnja platforma za mlade, YouthSpeak Forum nastavlja da inspiriše i podržava mlade generacije u ostvarivanju njihovog punog potencijala, dok istovremeno pruža prostor da se njihov glas čuje i cijeni.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije