Jer nas se tiče - Inicijativa za izmještanje deponije Uborak, Mostar

Mostarci potpisuju peticiju: Tražimo konačno zatvaranje Uborka!!!

Građanska inicijativa „Jer nas se tiče“ danas, 9.7.2020., u Mostaru, u akciji pod sloganom „NEMA MOGA I TVOGA SMEĆA – UKLJUČI SE“, prikupila je preko 200 potpisa građana koji su jasno poručili da žele konačno zatvaranje deponije Uborak. Također, građani traže otvaranje nove deponije na lokaciji koja neće ugrožavati živote i zdravlje građana grada Mostara i okolnih naselja.

Kako je istakao Omer Hujdur, predsjednik inicijative „Jer nas se tiče“ više od 200 građana potpisalo je peticiju na dvije lokacije, na Španjolskom trgu kod gimnazije Mostar i u Fejićevoj ulici. Također, građanska inicijativa izvršila je podjelu edukativnih materijala sa ciljem da informišu građane o štetnosti deponije Uborak na cjelokupnu zajednicu.

„Zadovoljni smo reakcijom stanovništva i današnjim odazivom na peticiju. Želimo informisati građane koliko je deponija Uborak štetna i koliko brzo se deponija mora zatvoriti,“ kazao je Hujdur.

Ovim povodom, aktivisti ove inicijative informisali su javnost i o preduzetim radnjama, pokrenutim tužbama i sudskim sporovima te cjelokupnoj građanskoj kampanji koju ova grupa sprovodi već duži vremenski period.

U ovom trenutku od građana očekuju širu podršku, a svako ko ih želi podržati može to uraditi i svojim potpisom na peticiju koja je dostupna i online putem portala Antikorupcija.ba: PETICIJA

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije