Inicijativa protiv izgradnje MHE Buna 1 i 2

Pokrenut disciplinski postupak zbog predmeta Buna 1 i 2

Ministarstvo je dužno taj postupak provesti nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu poništio okolišnu dozvolu izdanu za izgradnju hidrocentrala Buna 1 i Buna 2.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma pokrenulo je proceduru utvrđivanja odgovornosti voditelja postupka koji su radili okolišnu dozvolu za izgradnju mini hidroelektrana Buna 1 i Buna 2.

Ministarstvo je dužno taj postupak provesti nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu poništio okolišnu dozvolu izdanu za izgradnju hidrocentrala Buna 1 i Buna 2, a zbog uočenih propusta voditelja postupka prilikom izdavanja dozvola.

”Federalno ministarstvo okoliša i turizma, kao i resorna ministrica Edita Đapo protiv su nekontrolirane i masovne izgradnje mini hidrocentrala, jer one uništavaju rijeke. Međutim, Ministarstvo je dužno razmotriti svaki zahtjev koji dobije za izdavanje okolišne dozvole”, ističe se u priopćenju resornog federalnog ministarstva.

Taj postupak vode stručne službe i dužne su provoditi ga u skladu sa zakonima za što snose i odgovornost. U navedenom slučaju nadležni sud je ustvrdio da postupak nije vođen u skladu sa zakonom te je Ministarstvo na osnovu toga pokrenulo proceduru utvrđivanja odgovornosti zbog nanesene štete i narušavanja ugleda institucija i državne službe.

”Federalno ministarstvo okoliša i turizma zahvaljuje nevladinim organizacijama i aktivistima čiji rad izuzetno cijenimo i sa kojima imamo kontinuiranu suradnju. Oni su naši partneri u zajedničkoj borbi za očuvanje životne sredine te prirodnog i kulturno-povijesnog naslijeđa naše države”, navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije