Vijesti

#PravoNaPravdu: “Bitno da lideri u BiH i pravosuđe vrate povjerenje građana”

Danas se održava javna debata “Pravo na pravdu” u organizaciji Generalne direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju i Delegacije Evropske unije u BiH.

Na debati učestvuje i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi koji  je rekao da je veoma bitno da lideri u BiH i pravosuđe vrate povjerenje građana.

“Danas sam na #PravoNaPravdu javnoj debati o vladavini prava u Bosni i Hercegovini. Veoma je bitno da lideri u BiH i pravosuđe vrate povjerenje građana, ojačaju integritet i borbu protiv korupcije. Ovo je ključno za BiH kako bi napredovala na EU putu”, napisao je Varhelyi na Twitteru koji je otvorio ovu debatu.

Iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini istakli su kako je osnovna podloga za vladavinu prava povjerenje građana u njenu aktivnu primjenu. Naveli su i kako se ministrica pravde Alma Zadić pridružila na drugoj debati Pravo na pravdu.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler je domaćin druge javne debate o vladavini prava “Pravo na pravdu” koja se održava online.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije