Lični stav

Vasković: Milan Tageltija – pravosudni buzdovan zločinačke organizacije

Milan Tegeltija, pravosudni buzdovan zločinačkih organizacija, nastavlja da zagađuje javni prostor notornim lažima, kojim pokriva neprocesuiranje teških kriminalnih djela, među kojima su i pljačke u izvedbi Nenada Nešića
1.
Pravosudni buzdovan zločinačkih organizacija Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, “obradovao” nas je nizom notornih laži, među kojima je i “da bi neko od pravosuđa da napravi buzdovan za disciplinovanje političara i političke obračune, a da se hapsi i procesuira na osnovu glasne galame”.
2.
Buzdovan Tegeltija je još javno slagao da “nikada ne bi prihvatio da bude dio pravosuđa koje bi bilo alat pravosudne sile u političkim rukama za verifikovanje političkih optužbi za korupciju, za disciplinovanje političara i obračun sa političkim protivnicima”.
3.
Upravo je suprotno – Tegeltija je najvažnija alatka u rukama teško korumpiranih političara, kojom oni sprečavaju da budu procesuirani za nemilosrdnu pljačku, koja se već javno odvija i to na svim nivoima vlasti, u oba entiteta.
4.
Tegeltijini pokušaji zamjene teza su neuspješni, ali zato on i dalje uspješno uspijeva da odbrani bilo kakav pomak u pravosuđu, koji bi vodio rasvjetljavanju i najmanje koruptivne radnje u koju su upleteni političari.
5.
Da bi to postigao, Tegeltija ne preza ni od prijetnji nosiocima pravosudnih funkcija, ali ni od mnogo gorih stvari – direktne zaštite počinilaca teških krivičnih djela.
6.
Poseban dio njegovog rušilačkog opusa, kojim je uništio pravosuđe BiH, i u načelu i u detalju, jeste način izbora nosilaca pravosudnih funkcija koji, u velikom broju, predstavlja kriminal bez presedana; Nije to samo stvar njegovih političkokriminalnih dogovora, već, nerijetko, i otvorenih ucjena i drugih, mnogo gorih, radnji, kakve se viđaju samo u najzaostalijim državama svijeta.
7.
Dio njih, nemali, je obznanjen, ali su kleptokratske političke elite, pojačane kriminalnim krugovima, uspjele da sačuvaju, do daljnjeg, Tegeltiju na poziciji Kuma pravosudne mafije, najodgovornije za pretvaranje BiH u tri Feuda.
8.
Moglo bi se o Tegeltija napisati još dugi niz nedjela koja je počinio, mnoge od njih sam i objavio, ali to nije ni potrebno, jer je svima, koji misle svojom glavom, kristalno jasno da je predsjednik VSTS Buzdovan političkih kriminalaca, hohštaplera i drugih raznih zločinačkih fela.
9.
“Da bi neko bio procesuiran za korupciju, za to moraju postojati zakoniti dokazi i u tom slučaju niko neće izbjeći procesuiranje, ko god da je u pitanju”, slagao je, između ostalog, Tegeltija.
10.
Slagao, jer da je drugačije ne bi se, primjera radi, čekalo duže od godinu dana da se donese tužilačka Naredba o sprovođenju istrage protiv notornog kriminalca Nenada Nešića, zbog počinjenih zloupotreba tokom predizborne kampanje za opšte izbore 2018. godine.
11.
Tom prilikom Nešić je načino štetu od 155.000 KM; “Galamu”, riječ koju notorni Tegeltija često koristi i preuzeo je od svog stvarnog šefa Milorada Dodika, “podigla” je Policijska uprava Istočno Sarajevo podnošenjem krivične prijave protiv Nešića. Na podnošenju prijave je i završilo, jer je Nešić bio potreban Unutrašnjem okupatoru, kojem pripada i Tegeltija, za njihove planove formiranja vlasti na niovu BiH, razbijanja DNS-a i posebno za dalju pljačku JP “Putevi RS”.
12.
I jer je Nešić bio potreban Tegeltiji da mu omogući nezakonite arbitraže i zaradu od nekoliko desetina hiljada KM.
13.
Pitanje je koliko je teška “narukvica” kojom je Tegeltija “arbitrirao” da se protiv Nešića ne pokrene postupak, ne otvori istraga, iako postoje brojni dokazi i izjave svjedoka o pljački koju je počinio Nešić, jedan od buzdovana kriminalne kamarile koja njime nemilosrdno razbija kasu JP “Putevi RS”, ali i putarskih firmi, što moraju da plaćaju so, maziva i ko zna šta sve još Nešiću i njegovoj grupi sa kojom otvoreno pljačka?!
14.
Tekst sa svim detaljima o Nešićevoj prevari od 155.000 KM je u dodatku, a Tegeltija, buzdovan pravosudnih zločinačkih organizacija, može da se podsjeti koliko je uzeo “za ruke” u ovoj “arbitraži”, koja je ispunila cilj, jer nije dovela do Naredbe o pokretanju istrage protiv Nešića!

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije