Restart Srpska - kampanja borbe protiv korupcije prilikom zapošljavanja u javnim preduzećima u RS

“ReStart Srpska” sutra pred Narodnom skupštinom RS

Organizacija “ReStart Srpska” najavila je da će sutra 10.9.2020. godine u 10 sati ispred Narodne skupštine Republike Srpske održati press konferenciju povodom predaje blizu 4.000 potpisa skupljenih u cilju izmjene i dopune Zakona o sistemu javnih službi Republike Srpske.

“ReStart Srpska” je, naime, sprovela peticiju pod nazivom “Konkursom do posla”, čiji je cilj bio prikupljanje minimalno 3.000 potpisa kako bi se u skupštinskoj proceduri našle izmjene i dopune Zakona o sistemu javnih službi, kojim bi se institut konkursa uveo kao obavezan u svim sferama javnih službi u Republici Srpskoj.

“Sve ovo je rađeno jer je danas potpuno legalno zaposliti se u bilo kojem javnom preduzeću, fondu, pa čak i Narodnoj skupštini RS, odnosno Vijeću naroda, bez ikakvog konkursa, a ReStart smatra da ovakav sistem doprinosi partijskom zapošljavanju i nepotizmu.”, naglasili su iz ove organizacije.

Inače, prikupljanje potpisa za peticiju, u više mjesta Republike Srpske, je obilježio incident u Novom Gradu, kada je šef kabineta načelnika fizički napao aktiviste organizacije ReStart, nakon što je odbio da potpiše Peticiju.

Press konferenciju će moći pratiti svi zainteresovani, putem društvenih mreža ReStarta, na kojim će se emitovati uživo.

Pogledaj više

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije