Vijesti

Sa korumpiranim političarima ne može biti dogovora

Najveći problem u Republike Srpske i BiH trenutno je korupcija i potpuno privatizovane institucije, koje zbog toga ne mogu da omoguće oštar odgovor prema onima koji se bave kriminalnim aktivnostima i pljačkaju novac svih građana. Zato je PDP izričito protiv bilo kakve saradnje sa korumpiranim vladajućim elitama, koje su čak i tokom pandemije virusa korona sistematski i organizovano pljačkali novac iz budžeta, u danima kada su naši narodi proživljavali najteže trenutke od rata do danas - istakao je Crnadak.

– Sastanak delegacije PDP-a 20.06. sa delegacijom evropskih Zelenih iz Evropskog parlamenta i Bundestaga biće odlična prilika za PDP da visokoj evropskoj parlamentarnoj delegaciji ponovi svoja dva najvažnija spoljnopolitička stava, da je naš glavni cilj Republika Srpska i BiH u Evropskoj uniji i da se to može provesti isključivo uz puno uvažavanje svih prava i nadležnosti koje Republika Srpska ima po Dejtonskom sporazumu – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

Crnadak kaže da će delegacija PDP-a upoznati delegaciju Zelenih da teritorija Republike Srpske, njene nadležnosti, entitetsko glasanje, vitalni nacionalni interes, direktan izbor člana Predsjedništva BiH, način izbora i glasanja u Savjetu ministara i drugi mehanizmi zaštite nikada ne mogu biti predmet rasprave, te da Republika Srpska i BiH treba da idu evropskim putem poštujući taj stav.

– Najveći problem u Republike Srpske i BiH trenutno je korupcija i potpuno privatizovane institucije, koje zbog toga ne mogu da omoguće oštar odgovor prema onima koji se bave kriminalnim aktivnostima i pljačkaju novac svih građana. Zato je PDP izričito protiv bilo kakve saradnje sa korumpiranim vladajućim elitama, koje su čak i tokom pandemije virusa korona sistematski i organizovano pljačkali novac iz budžeta, u danima kada su naši narodi proživljavali najteže trenutke od rata do danas – istakao je Crnadak, dodajući:

– Sa takvima nema dogovora i zato je borba protiv korupcije na visokom nivou i protiv sprege institucija i organizovanog kriminala jedan od glavnih prioriteta PDP pred oktobarske izbore.

On kaže da se kao predsjednik Odbora za Evropsku i regionalni saradnju NSRS raduje svakom sastanku sa drugim skupštinskim delegacijama, jer se kroz parlamentarnu diplomatiju može napraviti veliki pomak u saradnji država, naroda i institucija.

Oznake

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije