Građanski aktivizam

Održan sastanak i godišnja skupština SEENET mreže

Godišnja skupština i sastanak SEENET mreže održani su od 5. do 7. avgusta u Edukativnom  centru “Čardak”, u specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara u Srbiji.

Sastanku su prisustovali članovi pet organizacija članica: Eko-svest (Maekdonija), Centar za životnu sredinu (Bosna i Hercegovina), Green Home (Crna Gora ), Asocijacija za održivi razvoj (Srbija) i Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije.

Prvi dan sastanka je bio posvećen radionici „Asertivna komunikacija sa manipulatorom“ koju je vodila Aleksandra Golubović, psiholog, psihoterapeut transakcione analize i sertifikovani trener asertivne komunikacije. Cilj ove radionice bio je jačanje internih kapaciteta te ukazivanje na osnove komunikacije sa manipulatorima sa kojima se članovi mreže često susreću. Ova radionica dio je nastavka projekta “Stay Safe and Speak Out” koji ima za cilj podizanje svijesti javnosti o prijetnjama i pritiscima sa kojima se aktivisti često susreću tokom svog rada.

Drugi dan sastanka je bio posvećen gorućoj temi energetike, a radionicu je vodio Ognjan Pantić iz Beogradske otvorene škole. Glavni fokus radionice bio je na trenutnom stanju u energetskom sektoru Zapadnog Balkana, pisanju NECP-a i budućnosti snabdijevanja energijom u regionu.

Vruće avustovsko popodne proteklo je na belocrkvanskim jezerima, gde su prisutni imali vremena da se rashlade i uživaju u prelijepoj prirodi Banata.

Kao i svake godine, sastanak SEENET mreže je završen godišnjom skupštinom kojoj su prisustvovali predstavnici osam organizacija članica, od koji se jedan dio članica uključio putem online zoom platforme.

Na skuštini je predstavljen i otvoren za diskusiju prvi strateški plan mreže koji najavljuje novi početak i pomak ka konkretnijim zajedničkim aktivnostima u budućnosti.

Sazajte više o temama koje su obrađene u bilješkama sa sastanka u nastavku.

Organizatori ovogodišnjeg sastanku se posebno zahvaljuju na pomoći Andreji Stanković i Stevi Miletiću, volonterima iz Ascoijacije za održivi razvoj koji su upotpunili susret i svojom pozitivnom energijom uljepšali atmosferu.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije