Vijesti

Protest poljoprivrednika: Rasporedite pravedno zemlju!

U Gradišci je održan mirni protest poljoprivrednika, koji traže da se zemlja za obradu koja se daje u kazup, kako kazu, rasporedi pravedno.

Istakli su da zemlje ima dovoljno, ali je zemlja ostavljena za koncesiju. Pitaju kome će biti dodijeljena koncesija.

“Tražili smo pravdu kod gradonačelnika četiri puta, nije nam udovoljeno. Tražili smo pravdu dva puta u resornom Ministarstvu i poslali dopise svima kome su tražili”, istakli su okupljeni poljoprivrednici.

Kako su kazali, gradonačelnik Gradiške smatra da je zemlja pravedno podijeljena.

“Mi hoćemo da gradimo svoju zemlju. Zemlje ima dovoljno samo je treba pravedno rasporediti. Mladi ljudi traže zemlju da mogu da proizvedu mlijeko i meso, da hrane svoje porodice, ali je to njima zabranjeno”, kazali su poljoprivrednici.

“Na Skupštini grada naši zahtjevi nisu ni pročitani, samo su rekli da je zemlja podijeljena pravedno, ali to nije tako. Mi ovim putem na ulici tražimo pravdu”, dodali su.

Okupljeni su zatražili da se javno objavi postupak bodovanja za dodjelu zemljišta, da se obustave dodjele koncesija dok se ne podmire stočari, te da se ravnomjerno izvrši podjela zakupa, u protivnim će, kako su poručili, biti prinuđeni da organizuju proteste.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije