Građanski aktivizam u susjedstvu

Hrvatska: Čovjek koji se suprotstavio korupciji HDZ-ova gradonačelnika: ‘Ne živim normalno, to su drumski razbojnici’

'Od ožujka prošle godine ne živim normalno. To su drumski razbojnici. Tako bih ja to okarakterizirao', izjavio je za Jutarnji list u telefonskom razgovoru Josip Vitez, sada već bivši direktor požeškog Komunalca koji je smijenjen 23. prosinca prošle godine, nakon što, kako tvrdi, nije pristao igrati po pravilima Darka Puljašića, požeškoga gradonačelnika, i njegova zamjenika, dogradonačelnika Marija Pilona, pri odabiru tvrtki koje će raditi poslove na energetskoj obnovi stambenih zgrada, za što je bio raspisan natječaj.

Gradonačelnik, a ujedno saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić i Mario Pilon, također HDZ-ovac, nalaze se pod izvidima USKOK-a koji su započeli još u travnju prošle godine zbog sumnje u namještanje poslova energetske obnove višestambenih zgrada kojima upravlja požeška gradska tvrtka Komunalac.

Podsjetimo, Telegram je objavio snimke razgovora u kojima su početkom siječnja prošle godine Pilon i Puljašić od tadašnjeg direktora Komunalca Josipa Viteza tražili da namjesti poslove na obnovi zgrada za nekoliko lokalnih, požeških tvrtki.

Vitez je pak prethodno dobio informaciju o tome što će se tražiti od njega pa je na razgovore s čelnim ljudima Grada došao ‘naoružan’ diktafonom te je tajno snimio sve o čemu su razgovarali. Te snimke danas ima USKOK.

Pogledaj više

Građani u akciji