Građanski aktivizam u susjedstvu

Crna Gora: Nakon što je izglasana Vlada i deblokirana Skupština penzioneri kreću u nove proteste

“Planiramo da i u ostalim gradovima na datum izbora organizujemo proteste, gdje će se penzioneri pozvati da umjesto na izbore izadju na proteste i sa time pokažemo svim poslanicima i njihovim političkim partijama, kao i njihovim predstavnicima u Vladi Crne Gore, da oni moraju biti u službi građana, a ne građani u službi njih, pa će oni svoje plate povećavati sa dvije hiljade na dvije i po, a penzionerima sa 150 na 153 eura”

Penzioneri sa sjevera Crne Gore se spremaju da nastave proteste nakon što je izglasana Vlada Crne Gore i deblokirana Skupština. To je danas dogovoreno na zajedničkom sastanku članova organizicionog odbora protesta penzionera sa sjevera Crne Gore.

“Nakon naše inicijative koja je predata Skupštinskom Odboru za zdrastvo,rad i socijalno staranje, niko nam se do sada nije obraćao, očigledno poslanici misle da su jači od naroda, pa ih interesuju samo njihove fotelje i kako da povećaju svoja primanja”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, očekujemo da naredni protesti budu mnogo masovniji, a samim tim što su se organizaciji protesta pridružili i penzioneri iz Podgorice,Nikšića, Pljevalja, gdje su formirali i svoje odbore u cilju zajedničke borbe za ostvarivanje prava svih penzionera u Crnoj Gori koji su dovedeni na ivici gladi.

“Penzioneri traže samo ono što nama pripada, a to je , dostojan život, a ne goli život sa nekakvim jednokratnim pomoćima”, dodaju u saopštenju.

Poručuju da će biti istrajni do kraja, dok se god u Skupštini Crne Gore ne izmjeni zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju.i ne ispune svi naši zahtjevi koji su dostavljeni i Vladi i Skupštini Crne Gore.

“Naredne proteste penzionera planiramo da organizujemo 12.juna u Bijelom Polju, kada su u ovom gradu zakazani lokalni izbori, gdje ćemo pozvati sve penzionere umjesto na izbore, da izadju na proteste, ako se odlože izbori, taj dan ćemo započeti proteste koji će se održavati, do ispunjavanja svih dostavljenih zahtjeva penzionera”, piše u saopštenju.

Takođe, zaključuju, “planiramo da i u ostalim gradovima na datum izbora organizujemo proteste, gdje će se penzioneri pozvati da umjesto na izbore izadju na proteste i sa time pokažemo svim poslanicima i njihovim političkim partijama, kao i njihovim predstavnicima u Vladi Crne Gore, da oni moraju biti u službi građana, a ne građani u službi njih, pa će oni svoje plate povećavati sa dvije hiljade na dvije ipo, a penzionerima sa 150 na 153 eura”.

Pogledaj više

Građani u akciji