Građanski aktivizam

Davor Dragičević: Umjesto presude ubicama mog sina, danas se sudi meni zbog borbe za istinu!

Osnovni sud ranije odbacio prekršajni postupak, ali je Okružni sud prihvatio žalbu MUP-a i naložio da se održi usmeni pretres i sprovede dokazni postupak.

Iako je na Osnovnom sudu u Banjaluci bilo zakazano usmeno ročište u prekršajnom postupku koji se vodi protiv Davora Dragičevića i drugih lica zbog navodnog remećenja javnog reda i mira krajem decembra 2018. godine, ono je ipak odgođeno, zbog spriječenosti dolaska Dragičevićevog advokata Dragana Tolimira.

Podsjećamo, Osnovni sud u Banjaluci je ranije odbacio ovaj prekršajni postupak pokrenut od strane MUP-a RS, ali je Okružni sud u Banjaluci prihvatio žalbu MUP-a RS i naložio da se održi usmeni pretres i sprovede dokazni postupak.

– Ja kao otac ubijenog mladića Davida Dragičevića nadao sam se da ću ovdje da prisustvujem završnoj riječi protiv otmičara i ubica Davida Dragičevića i da vlast napokon sklone monstruozne ubice. Međutim događa se nešto totalno suprotno, a to je da kazne ili zatvore oca koji se bori za istinu o svom sinu  a koji je ubijen u centru Banjaluke – rekao je Dragičević koji je dodao da je neobično da na optužnici nema nikoga od opozicionih lidera koji su ga u tom periodu, kako je rekao, zdušno podržavali.

Dragičević je rekao da ne očekuje od pravosudnih instanci Srpske da presude u slučaju ubistva njegovog sina.

– Ovo će uraditi Tužilaštvo BiH i dokazati na kom nivou se trenutno nalaze sve institucije u Republici Srpskoj – izjavio je Dragičević i rekao da ne zna zašto je danas pozvan na sud jer mu još nikakvi dokazi protiv njega nisu predočeni.

– Jedini odgovoran za nerede u tom periodu je ministar policije Dragan Lukač – kategoričan je Dragičević.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije