Građanski aktivizam

Najava: Druga javna debata “(Anti)korupcija u fokusu” u organizaciji TI BiH i BIRN BiH

U ponedjeljak, 19. septembra, u 17:00, u Banjaluci.

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) i Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) organizuju javnu debatu “(Anti)korupcija u fokusu” u ponedjeljak, 19. septembra, u 17:00 sati u prostorijama Doma omladine, Banja Luka.

Na debati će predstavnici političkih stranaka i kandidati na predstojećim izborima imati priliku iznijeti mjere i aktivnosti predviđene svojim programima, a koje se odnose na borbu protiv korupcije, vladavinu prava i neophodne reforme za sprečavanje korupcije.

Pored sadržaja samih programa političkih stranaka, bit će razgovarano i o mehanizmima za prevazilaženje korupcijskih izazova na visokom nivou, prioritetima političkih stranaka i kandidata na ovom polju, te koracima koje planiraju poduzeti u oblasti borbe protiv korupcije i jačanja vladavine prava.

Neki od učesnika debate u Banjoj Luci će biti predstavnici Partije demokratskog progresa – PDP, Ujedinjene Srpske, Demokratskog narodnog saveza – DNS, Narodne partije Srpske, Za pravdu i red, te Socijalističke partije Srpske.

Debata će biti otvorena za javnost i prenosit će se online putem društvenih mreža.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije