Građanski aktivizam

Peticijom traže još jednog pedijatra u Višegradu

“Organizacioni odbor roditelja će zatražiti da se peticija uvrsti u dnevni red naredne sjednice Skupštine opštine kako bi se o njoj vodila rasprava".

Grupa građana organizovala je potpisivanje peticije kojom se straži da se u Dom zdravlja u Višegradu, pored jednog primi još jedan pedijatar kako bi se, posebno u doba korone zadovoljile potrebe za primarnom zdravstvenom zaštitom najmlađih.

Član organizacionog odbora za potpisivanje peticije i sam roditelj djece mladje od sedam godina Dejan Nikolić kaže da se ovo moralo učiniti kako bi se javnosti skrenula pažnja na ovoj problem koji je iskrsao odlaskom jednog pedijatra u penziju.

“Mi peticijom tražimo od institucija sistemana na opštinskom i republičkom nivou da se za više od 400 djece uzrasta do sedam godina zaposli i obezbjedi još jedan pedijatar u Domu zdravlja u Višegradu”, rekao je Nikolić.

Nakon potpisivanja peticija će biti uručena načelniku opštine, predsjedniku Skupštine opštine i svim odbornicima kao i Ministarstvu zdravlja Republike Srpske kako bi se urgiralo da se riješi ovaj problem.

“Organizacioni odbor roditelja će zatražiti da se peticija uvrsti u dnevni red naredne sjednice Skupštine opštine kako bi se o njoj vodila rasprava”, dodao je Nikolić .

Roditelj Slađana Šekarić kaže da je bilo krajnje vrijeme da se na ovakav način zatraži zaposlenje u Dim zdravlja još jednog pedijatra.

“Djece je mnogo, pedijatar jedan a da ne govorimo da nema posebno formirano kovid odjeljenje gdje bi se primala bolesna djeca”, istakla je Šekarićeva.

Odziv građana na potpisivanje peticije je veliki i juče (17.01.) do 16 časova svoj potpis je na nju stavilo oko 300 građana pa će se sakupljanje potpisa nastaviti još dva dana.

Građani u akciji

Partneri u borbi protiv korupcije